Tipuri de esențe de lemn

Iubirea față de lemn!

Noi, cei de la DANPROD , iubim lemnul și îl transformăm în produse de calitate superioară. Esențele folosite în mod frecvent de noi sunt: Frasin, Larice, Stejar, Meranti și Pin. Aceste materiale conferă durabilitate și estetică produselor noastre.

Fibra Continuă vs. Îmbinarea în Dinți

Tehnica de îmbinare în dinți a profilurilor de lemn este larg utilizată în industria tâmplăriei din lemn.
Îmbinarea în dinți și implicit stratificarea profilelor de lemn le conferă o rezistență sporită împotriva intemperiilor și reduc consumul inutil de material.

referinta: poza lemn imbinarea in dinti sau FJ adica Finger Joint

Producem propriile profile de lemn

Danprod își produce propriile profile de lemn în proporție de 60%. Acest lucru ne ajută să avem un control ridicat asupra calității tâmplăriilor noastre. Fibra continuă se folosește atunci când se dorește un finisaj transparent.
De obicei, în cazul fibrei continue, lemnul este selectat cu grijă și doar un procent foarte mic din acesta ajunge să fie parte din produsul final. De aici rezultă și un preț mai mare pentru produsele cu fibră continuă față de produsele cu lemn îmbinat în dinți.

Producem ferestre care devin elemente centrale în arhitectura durabilă a casei tale. Prin investiția în ferestrele pentru case pasive, clienții obțin mai mult decât o simplă componentă a casei lor – fiindcă aceste ferestre au o durabilitate de până la 50 de ani.

Rezistență în fața intemperiilor

Finisajul pe tâmplăriile din lemn funcționează ca ochelarii de soare pentru oameni: dacă ne dorim să fim protejați complet, atunci alegem o lentilă colorată prin care să nu treacă razele UV. Dacă lentila ochelarilor este transparentă, protecția UV nu mai este eficientă.
La fel funcționează și sistemele de finisaj exterior: dacă ne dorim un finisaj transparent aproape invizibil, acesta va fi mai puțin rezistent în fața intemperiilor decât un finisaj care acoperă fibra de lemn.

Finisaje transparente pentru lemn de exterior

Nu trebuie să renunțăm definitiv la finisajele transparente pentru piesele din lemn ce vor fi folosite la exterior. Noi cei din echipa DANPROD îndemnăm clienții să aleagă cu inima deschisă un astfel de finisaj, dar trebuie să aprecieze faptul că lemnul îmbătrânește, este viu și respiră.

Fie acceptăm îmbătrânirea lemnului și o punem în valoare, fie acceptăm faptul că regulat va trebui să îi facem lucrări de întreținere. Orice material natural îmbătrânește și aceasta este frumusețea lui.

Finisajul opac versus finisajul transparent

Finisajul opac se pretează a se folosi pe un lemn îmbinat în dinți (FJ). Finisajele transparente se folosesc doar pe profile din lemn cu fibră continuă.

Finisaj transparent pe suport STEJAR
Finisaj transparent pe suport Molid

Frumusețea lemnului constă în culoarea sa naturală

Nu trebuie să renunțăm definitiv la finisajele transparente pentru piesele din lemn ce vor fi folosite la exterior. Noi cei din echipa DANPROD îndemnăm clienții să aleagă cu inima deschisă un astfel de finisaj, dar trebuie să aprecieze faptul că lemnul îmbătrânește, este viu și respiră.
Atunci când alegem lemn, trebuie să avem în minte că acesta este frumos exact prin diferențele de culoare generate și tocmai de aceea alegem un material natural pentru a putea pune în valoare naturalețea lui și nu pentru a fi tratat precum un plastic.

Hai sa vorbim!

Pentru a ne contacta și a obține informații despre costurile estimative ale produselor DANPROD, vă rugăm să completați formularul de mai jos urmând pașii indicați. Echipa noastră vă va oferi răspunsurile necesare în cel mai scurt timp posibil.

Page 1 of 3

Date Contact:

Date Proiect

Date Proiect:

upload documente pdf/png/jpeg

Tabloul de tamplarie reprezinta lista cu toata tamplaria din proiectul de arhitectura: Aceasta lista trebuie sa contina neaparat:
– dimensiune pentru fiecare element (lungime, latime)
– Pt USI de INTERIOR este nevoie si de grosimea fiecarui perete
– deschideri si impartiri ale ferestrelor/usilor ( deschideri batante, oscilobatante, fixe)
– in tamplarie se ia de bun VEDEREA DIN INTERIOR a fiecarui element de tamplarie exterioara ( adica cum te uiti la ferestra/usa in timp ce esti in interiorul casei si te uiti spre exterior)
– daca nu dispui de un astfel de plan primit de la arhitect te rugam sa ne faci o SCHITA SIMPLA de mana in care sa ne desenezi toate elementele de tamplarie dorite.
– fa poza si urca poza pe site – ATENTIE! Asigura-te ca sunt vizibile cotele fiecarei ferestre/usi )

Scroll to Top